Slægtssider

Slægtsside

Ny bruger- og mobilvenlig slægtsside er nu i luften. Jeg bruger TNG som slægtstræ, hvor familiemedlemmer har mulighed for at få login adgang, så de kan se nulevende personers navn, datoer og notater. Disse data vises kun på afdøde.

Du kan se slægtssiden her:

http://tng12.kringelumslægten.dk/

På websiden finder du 3 slægtstræer:

1. [Mors side] – viser kun min mor Gerda Madsens slægt: hendes mors slægt er Kringelumslægten fra Fyn – Sønderjylland, de er døbt Nielsen, men i 1916 købte Laurids Nielsen (min oldefar) efternavnet Kringelum til ham og børnene – Min mors fars slægt er Sønderskov Madsen slægten fra Lemvig, og jeg har netop fundet ud af at Sønderskov navnet sandsynligvis stammer fra gården Sønderskovgård på Venø i Limfjorden.

2. [Fars side] – viser kun min far Tage Jensens slægt. På hans fars side: Jensen – Boysen slægten der bl.a. stammer fra Vejen, Skodborg, Hornborg, Underup, Grejsdalen og Vejle. På hans mors side stammer de fra bl.a. Vejen, Skodborg, Haderslev og Ribe sogne.

På ovenstående 2 træer har jeg fundet oplysninger fra så mange af kirkebøgerne, som det har været mig muligt.

3. [Leons aner] – viser min My Heritage slægtsside, hvor jeg siden april i år, 2020 har fået næsten 3.000 personer ind på slægtstræet via Matcher. Jeg startede med 835 personer 1. april. BEMÆRK dog at IKKE ALLE de nye er verificerede, så der kan være forkerte personnavne på træet. Og for at kunne se dette træ skal du have login, da næsten alle er markeret som nulevende, så der står kun nulevende, indtil jeg finder ud af hvordan jeg får dette rettet.

Så er du i familie med mig, så kan du få login til min slægtsside https://xn--kringelumslgten-7lb.dk/ , der står en vejledning på forsiden af slægtstræet.

Kringelumslægten fra Fyn

Min mors slægt på hendes mors, Anna Rasmine Nielsen Kringelums side, Nielsen og Kringelum slægten stammer fra Fyn, nærmere bestemt fra Allested og Vejle, som ligger i Vejle og Allested sogne (på Fyn). Dog mener man at navnet kommer fra en lille by der hedder Kringlum, der ligger i Sønderjylland. Der er så tilføjet et “e” i navnet, måske fordi det lyder bedre!

Kort der viser hvor Kringlum og Ballum byerne ligger.
Kort der viser hvor Kringlum og Ballum byerne ligger.

Om Jensen-Boysen slægten

Min oldefar: Frederik Christian Jensen født 1848, på min fars side.

Min far og jeg er født i Grejsdalen, mens min farfars slægt på hans fars side, stammer fra Linnerup, Skarrild og Underrup sogn. På hans mors side stammer de fra Hornborg, Hvirring og Tulstrup sogn.
Jeg har netop opdaget, at nogle af min farfars søskende også blev boende næsten hele deres liv i Grejsdalen!


Desuden har jeg fundet ud af, at min fars kusine “Dagny Jensen” har skrevet en bog om sit liv i Vejle “En bange mus”. Familien flyttede i 1923 til Vejle fra Give, til Valdemarsgade, der dengang hed Kvisthusgade, da hun var da 4 år. Gaden var ikke brolagt og slet ikke asfalteret, så når det regnede så kunne det blive meget mudret og med store hjulspor, når hestevogne kørte frem og tilbage i gaden.

Min farmors slægt, på hendes fars side stammer fra Skodborg og Brørup Sogn, hun er selv døbt i Vejen sogn. På hendes mors side er det primært Åle og Øster Snede sogn.